ghizi

despre noi

Echipa Exploratori ai lumii din noi a fost fondată de către psiholog Tamara Pascu și este susținută de către colegi, colaboratori și comunitatea din jurul proiectului.

Tamara Pascu

Explorarea propriului meu univers interior a început la Fundația de Inforenergetică “Sfântul Apostol Andrei”, al cărei membră sunt și azi, ca Inforenergetician de gradul VII.

Am început să înțeleg că faptele, gândurile și emoțiile ne influențează propriul destin și pe al celorlalte ființe, în același fel în care bătaia de aripi a unui fluture undeva aiurea poate produce efecte nebănuite în celălalt capăt al lumii. Că simpla noastră existență contează, că binele definește ceea ce protejează viața și că aceasta este miracolul întregului univers, Creația supremă. 

Din nevoia de a înțelege mai bine energia acestui sistem atât de complex, căruia ființa umană îi aparține, am început să practic QuilinGong, aprofundând și mai mult metodele de lucru cu energiile propriului corp.

Apoi am vrut să înțeleg felul în care propriile noastre gânduri și trăiri ne influențează succesul sau eșecul în viață și am urmat Cursul de Baza 1, 2 și Ultra ale Metodei Silva. Tehnicile pe care le-am învățat m-au ajutat să-mi gestionez contructiv stările interioare și să utilizez energia „stresului” ca pe un aliat în atingerea obiectivelor.

În urmatorii ani mi-am completat lucrul la dezvotarea mea personală în ședințe de psihoterapie și consiliere individuală, de grup și în tabere de dezvoltare personală descoperind mecanismele ce îmi guvernează reacțiile emoționale și raționale în diferitele aspecte ale vieții mele. Am aflat care îmi sunt valorile, mecanismele de apărare, punctele forte și limitele, ce pot să dezvolt și ce trebuie să accept ca fiind de neschimbat, cum să mă iubesc și să am grijă de mine.

Am devenit mai constientă de felul în care mi-am creat primele patternuri în copilărie, scenariile pe care le-am adoptat, rolurile pe care mi le asum mai mult sau mai putin conștient, felul în care ele pot să determine calitatea vieții mele și mai ales cum pot să le modific.

Acest drum al cunoașterii personale continuă și azi: de câte ori am ocazia, învăț lucruri noi despre mecanismele psihicului uman în grupuri de formare și în anazliă personală.

Recuperând atât de multe cunoștinte despre mine și abilitățile mele, am căutat o cale de a fi eu schimbarea pe care o doresc în fiecare aspect al vieții mele și am considerat că aș putea să îmi continui studiile universitare (absolvisem științe juridice) urmând un Master în Management și Comunicare de afaceri la SNSPA, Facultatea de comunicare si relații publice, cu o lucrare de dizertație în Cultura organizațională, în care am studiat felul în care interacționează cultura diferitelor sisteme umane (iar prin cultură organizațională mă refer la seturi de valori, credințe, principii de acțiune, mituri, energii și emoții).

Ulterior, am descoperit Tehnica Eliberării Emoționale (Emotional Freedom Techniques – EFT). Aflasem deja de câțiva ani despre această metodă care se bazează pe eliberarea emoțiilor ce blochează canalele energetice, printr-o procedură foarte simplă, care include elemente din Programarea Neuro-Lingvistică, presopunctură și hipnoză eriksoniană. O metodă ușor de aplicat pentru modificarea imediată a stării interioare. Executata corect și consecvent, EFT poate avea rezultate notabile.

Apoi, drumul cunoașterii mele interioare s-a deschis către oportunitatea formării în Constelații sistemice (familiale și organizaționale.

Pe parcursul celor 3 ani de pregatire am avut ocazia să constat că tot ceea ce am învățat, lucrează deja în mine, pentru mine și în același timp în toate sistemele cărora le aparțin. Am reintegrat, într-o formă mai profundă, elemente din inforenergetică, psihoterapii, Qi Gong și Programare Neuro-Lingvistica, primind o perspectivă mai amplă asupra felului în care individul și sistemele carora le aparține la diferite nivele se influenează reciproc.

Și pentru ca toate acestea să se manifeste pe deplin, am învățat să dau mai departe prin cursul de formator și trainingul de NLP Master Practitioner.

Lipsea încă, rigoarea științifică și baza solidă pe care cercetarea științifică o poate oferi, astfel că am absolvit Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu din București și Masterul în Psihodiagnoză, Psihoterapie experiențială unificatoare şi Dezvoltare Personală din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației ale Universității București, formarea în Psihoterapie Gestalt la Institutul de Gestalt terapie din București și formarea în Psihoterapie Experiențială Unificatoare. 

Mă simt binecuvântată de destin pentru darurile pe care mi le-a dat sub forma acestor experiențe și mai presus de toate, pentru darul de a trăi în cele mai diverse modalități un adevar foarte simplu: indiferent de ocupația mea, indiferent de locul sau mediul în care se desfășoară viața și indiferent de condițiile exterioare,

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: